Lammhults Möbel AB

För att hitta källan till Lammhults högt respekterade kvalitét behöver du resa 450 kilometer söder om Stockholm, till Småland och den lilla orten Lammhult i hjärtat av Möbelriket. Där hittar du Lammhults fabrik, en modern byggnad på 10.000 kvadratmeter, som även huserar huvudkontorets personal samt en utställningslokal med plats för merparten av Lammhults sortiment.

Inom dessa fabriksväggar, jobbar nästan hundra personer och lokala hantverkare med att ge liv åt Lammhults produkter. Hantverktet möbeltillverkning är något som går i arv i trakten och Lammhults är stolta över att ha efterföljande generationer av arbetare anställda.
Lammhults engagemang för kvalitét visas även genom de stora investeringar i verktyg som krävs för att återskapa deras framgångsrika formgivning i större skala. Den höga investeringskostnaden i dessa verktyg säkerhetsställer ett skydd mot kopior, samtidigt som de ser till att arbetskostnaderna är en mer hanterbar del av slutkostnaden för produkterna.

Lammhults engagemang har alltid varit att skapa den bästa designen genom att använda de bästa materialen på det mest moderna och effektiva sättet.

Lammhults står för engagemang, kvalitét och värde.

Historia

Lammhults har utvecklats från en lokal stålverkstad på 1940-talet till ett internationellt, erkänt och lönsamt möbelföretag. Under årens lopp har Lammhults skapat möbeldesign som idag ses som levande klassiker. Än idag är en del av Lammhults tidiga produkter fortfarande i produktion och används ofta i dagens inredningsspecifikationer.

Lammhults policy och strategi är klar och tydlig: den bästa designen är tidlös, och den bästa tillverkningsmetoden kommer inte att äventyra detta engagemang. Lammhults nära samarbete med sina formgivare, förstärker ömsesidigt styrkan av en gemensam identitet. Lammhults totala hämgivelse till design resulterar i mer än väl utformade produkter; även grafisk form, montrar, utställningslokaler och utställningar andas design.

Tidlös och robust elegans har definierat Lammhults Möbel AB ända från början, både företaget i sig och varenda möbel., ända sedan början.

    
Lammhults showroom i Lammhult.

Kontakt:
Växjövägen 41

Telefon: 0472 26 95 00

Hemsida

CorsoPeter Andersson

Sunny, Note och Gunnila Allard.

Fler Företag

Nyheter

Norrgavel lanserar sin Pinnkarmstol
Norrgavels klassiska Pinnstol har funnits i sortimentet sedan 2010. Redan då fanns tanken på att komplettera med en karmstol, frågan var bara hur. ...

Läs mer

Vår i Lammhult
Våren har kommit till Lammhult och hos Svenssons i Lammhult och Nilssons möbler hittar ni nu inspirerande trädgårdsutställningar. Butikerna är...

Läs mer

Bo & äta

Asa Herrgård
Vid den glittrande Asasjön utanför Lammhult ligger anrika Asa Herrgård, där man i århundranden njutit av naturen. Med anor från 1700...

Läs mer

Se & göra

Badplatser
Vad lockar mer en varm sommardag än ett svalkande bad. Här är några guldkorn för den badsugna runt Lammhult. Stanna här för ett svalkande dopp...

Läs mer