Lammhults gjuteri

Lammhults gjuteri

Kontakt:

Värendsgatan 28

Telefon: 0472 26 01 60

Hemsida

På Lammhults Gjuteri har konstskapandet på senare år gjort sitt intåg. Det började med den norskfödde konstnären Dag Birkeland, som här fann möjligheten att förverkliga sina stora fontänskulpturer som han då och då får beställning på. Här gjöts t.ex fatet i ett stycke till fontänen utanför Ullevåls sjukhus i Oslo, vikten var 1,6 ton! Sedan dess har flera kända skulptörer – och bakom dem arkitekter och beställare – hittat till Lammhult för att förverkliga sina idéer.

Lammhults gjuteri har även levererat  brons – statyn av fotbollshjälten Henrik Larsson som man numera hittar fast förankrad på strandpromenaden i Helsingborg.

Företagets huvudsakliga tillverkning består av ventiler och pumpar i både brons- och järnlegeringar men såväl enklare som komplicerade kärngodsgjutningar i serietillverkning samt enstyckstillverkning utförs.

Lammhults gjuteri handformar i sand vilket ger en oslagbar flexibilitet att lägga till den mångåriga erfarenheten från branschen.

 

Relaterade Artiklar

Bo & Äta
  • Zacks Lammhult

    Välkomna till nyöppnade Zacks Lammhult. Här serveras hemlagade hamburgare, husmanskost och enklare ala carte. Finns även rum för uthyrning. Ett av rummen är inredda med mö...

    Läs mer ...
  • Svenssons gårdscafé

    Öppettider: Lördag-Söndag 10-16 Kontakt: Jönköpingsvägen 4 Ingrid Brentel 070-875 60 29   Det populära cafét, inrymt i en ljus och trevlig lokal i anslutning ...

    Läs mer ...