Ahls Mekaniska

Ahls Mekaniska

Kontakt:

Bo, Lammhult

Telefon: 0472 26 05 63, 0472 26 02 64

Hemsida

Ahls Svetsmekaniska HB har funnits sedan tidigt 60-tal, ett familjeföretag som drivs av Barbro Ahl tillsammans med sönerna Joakim och Anders samt 3 anställda. Ahls är underleverantör inom möbel- och fordonsindustrin. Deras specialitet är valsning av rör i olika dimensioner och storlek.

I början av 60-talet hade Ahls ett speciellt samarbete med Bruno Mathsson. Tillsammans med Jan-Olof Ahl tog Bruno Mathsson fram stolen Jetson. Jan-Olof tog fram minnet i stolen så den alltid stannar i samma läge. Ahls var alltså först att leverera Jetsonstolen till Bruno Mathsson International och sedan till Dux. Numera tillverkas stolen på annan ort. En klassiker som Ahls däremot fortfarande tillverkar är fåtöljen Ari som är designad av Arne Norell.

Idag arbetar företaget, som bytt namn till Ahls Mekniska AB, med valsning av rör och profiler, plåtarbeten, fräsning, svarvning i CNC-maskiner samt svetsning. De arbetar med alla typer av metaller och svetsar i de flesta olika material.

 

Relaterade Artiklar

Bo & Äta
  • Zacks Lammhult

    Välkomna till nyöppnade Zacks Lammhult. Här serveras hemlagade hamburgare, husmanskost och enklare ala carte. Finns även rum för uthyrning. Ett av rummen är inredda med mö...

    Läs mer ...
  • Svenssons gårdscafé

    Öppettider: Lördag-Söndag 10-16 Kontakt: Jönköpingsvägen 4 Ingrid Brentel 070-875 60 29   Det populära cafét, inrymt i en ljus och trevlig lokal i anslutning ...

    Läs mer ...