Nilssons Möbler

Nilssons Möbler i Lammhult AB är en etablerad möbelaffär sedan 1958. Historien började redan 1924 då företaget började tillverka möbler. Idag drivs familjeföretaget av tredje och fjärde generationen. Företaget är beläget i Lammhult mitt i Småland, i hjärtat av Möbelriket.
Vår ambition har alltid varit att erbjuda kvalitètsmöbler till konkurrenskraftiga priser, och ge våra kunder den fina service som alltid varit vårt signum. Med vår mångåriga erfarenhet av möbler kan vi ge våra kunder en trygghet och god kunskap inför ett möbelinköp. Som fristående möbelaffär köper vi själva in vårt sortiment. På det sättet får vi en enklare väg till inköp och en större möjlighet att skräddarsy vårt sortiment efter kundens önskemål.
Idag har Nilssons kunder över hela landet. Vi distribuerar våra möbler med egna bilar över hela södra Sverige upp till Stockholm. Vi jobbar med leverantörer som Ekornes Stressless, Gazzda, Conform, Bröderna Anderssons, Above, G.A.D., JUUL, Skovby, Hans K, Viking Beds, Tempur, BD Möbel, Andersen, Brafab m.m. Vi hoppas att ett besök i butiken i Lammhult eller på vår hemsida, ska inspirera till ett möbelinköp!

Historia
En åldrig ek finns i historien kring Nilssons Möbler i Lammhult. Och det är nog alldeles som det ska. För eken, som ofta associeras med det oföränderligt starka, kan också i mångt och mycket associeras med Anna och Sture Nilsson som tillsammans byggde upp ett möbelföretag som ännu lever vidare i familjen, i dag under ledning av sonsonen Mats Nilsson och sonsonsonen Erik.

Att möbeltillverkning och försäljning i Lammhult har långa traditioner är väl känt. 1924 grundades företaget av Anna och Sture Nilsson i Rörvik, 1 mil norr om Lammhult. Då var det tillverkning man sysslade med och från fabriken spreds bord, stolar och skåp över hela landet. Matsalsmöbler i ek med äppelmotiv var speciellt populära. Dessutom kom man rätt snart igång med produktion av det som skulle vara Nilssons Möblers signum i många år – stilmöbler.
1932 gick flyttkalaset till Lammhult och möbelproduktionen fortsatte. Som mest hade företaget 25 anställda. Under 1940- talet gick också sönerna Sten och Folke in i verksamheten. Dessutom anställdes resande säljare och snart hade man kunder bland möbelaffärerna i hela Sverige. 1949 kom också Nilssons första postorderkatalog och mer och mer började man gå över från tillverkning till försäljning.

1958 byggdes en ny möbelaffär i Lammhult och mycket tack vare postorderkatalogen strömmade möbelturisterna till, speciellt under sommaren. Ett nytt och större lager fick byggas 1970. 1986 tog Folke Nilssons son Mats över företaget och år 2000 var det åter dags för en tillbyggnad, vilket gav Nilssons en yta på 3600 kvm. Mellan åren 1989-2006 var Nilssons medlem i en större möbelkedja. Sedan 2007 är företaget en fristående möbelaffär, med en egen organisation för möbelinköp etc

Öppettider:
Vardagar 10-18
Lördagar 10-15
Söndagar 12-16

Kontakt:
Norra Fabriksgatan 2

Telefon: 0472 26 00 41

Hemsida

Fler Möbelbutikerna