Möbelriket idag

Affärsidé Möbelriket AB ska fungera som en gemensam kanal ut på marknaden och till omvärlden samt en sluss in till anslutna servicetagare. Möbelriket AB strävar efter att skapa stolthet, samarbete och identitet hos bolagets intressenter. Detta sker genom att förvalta den tydliga och unika kulturhistorian med koppling till möbler och design i regionen. 

Idag är Möbelriket Lammhult en plats där det sjuder av aktivitet och där arvet och traditionen från förr tydligt har satt sin prägel på samhället.

Två tredjedelar av de yrkesverksamma i Lammhult jobbar inom möbelsfären, om det så är inom tillverkning, butik, hantverk eller design.

I Lammhult finns det dock även framstående företag inom såväl charkuterivaror som skyltmontering och gjuteri, företagsamheten är stor och frodas i det lilla Småländska samhället.

Någon sade en gång att ”i Lammhult finns mer Gnosjö-anda än i Gnosjö”, detta är något som företagen i Lammhult har tagit på allvar och ser grannföretagen som ett komplement till sin egen verksamhet mer än en konkurrent till densamma.

Möbelriket har präglats av sitt läge mitt i den Småländska naturen. Lammhults industriklubb tog 2013 beslutet att ta ett krafttag för att locka besökare till denna idyll.

Detta arbete har ännu bara tagit sin början, med visionen att göra Möbelriket Lammhult till en destination där möbler, design, hantverk och vänlighet både sätter sin prägel på och utvecklar hela bygden i och kring regionen.

Möbelriket AB har som mål att locka besökare från såväl regionen och resten av Sverige som från utlandet för att besöka några av norra Europas mest framstående butiker och företag, men även att få samma personer att stanna upp och upptäcka allt övrigt som vi Smålänningar redan vet är bland det vackraste och bästa i Sverige.

Bland besöksmålen i och kring Lammhult hittar vi såklart de välkända, berömda möbelbutikerna Svenssons i Lammhult, Norrgavel och Nilssons möbler, naturnära och vackra Asa Herrgård, Växjö kommuns bästa utomhusbad, otroligt vackra sjöar och små genuina butiker, loppisar men även små smultronställen som vi på Möbelriket hoppas kunna lyfta och locka besökare till.

Möbelriket AB ägs till 100 % av Lammhults näringsliv.

Styrelse Möbelriket AB
Samma sytrelse som Lammhults Näringsliv men företräds av nedanstående ledamöter.

Ordförande: Per-Olof Lenegård
Kassör: Martina Lundin, Ljungsåsa
Johan Sjöberg, Möbelriket AB

Lammhults Näringsliv
Lammhults Näriingslivs syfte är att främja utvecklingen av företagsamhet och näringsliv i Lammhult samt positionera varumärket Möbelriket. 

Lammhults Näringsliv är en resurs i samhället som jobbar för att stärka samarbetet mellan industrier, köpmän, skolor, föreningar och övriga samhället genom nätverk, marknadsföring och evenemang. Det är också en gemensam intresseförening mot myndigheter och andra organisationer.

Styrelse Lammhults Näringsliv

Ordförande: Per-Olof Lenegård
Sekreterare: Glenn Nilsson, Ackurat Industriplast AB
Matrina Lundin, Ljungsåsa AB
Kjell Åvall, Lammhults Möbel AB
Linda Åstrand, Svenssons i Lammhult AB
Johan Sjöberg, Möbelriket AB
Fredrik Johansson, Combi Montage AB
Marc Ståhl, Marc Design AB
Fredric Fagerberg, Ackurat
Emma Ekaremål, Asa Herrgård


Henrik Cajnerud, Växjö Kommun
Maja Sjöberg, Möbelriket AB
Mikael Averskog, Lammhults Samhällsförening

För mer infomation om Lammhults Näringsliv skicka ett mail till info@lammhultsnaringsliv.se