Smultronställen

Smultronställen

En hel del smultronställen i Lammhult är väl bevarade hemligheter som man inte gärna delar med sig av. Dessa ställen kan vara en mindre gårdsbutik på landet, en helt egen strand vid någon av alla vackra sjöar eller den där platsen i skogen som levererar gyllengula kantareller år efter år.

Här kommer vi att låta några av Möbelrikets profiler dela med sig av just sina favoriter.

Stanley Ståhl – Allvetare och en stor profil i Möbelriket
Mitt smultronställe i Lammhult är Lammhultsbadet som invigdes för 45 år sedan, men som har rustats upp under åren, med bl a Lammhults HälsoArena med trevliga lokaler för sammanträde, fester och fika. Glass- och godiskiosk finna också.

2014 gjorde Växjö kommun en stor satsning på Lammhultsbadet genom att en helt ny reningsanläggning är installerad. Temperaturen i badet är nu konstant 26 grader.
Lammhultbadet kan verkligen rekommenderas för både lammhultsbor och övriga som åker till eller passerar Lammhult.

Anders Warga – Lammhultsbo
Det är nog ingen större hemlighet att mitt smultronställe i Lammhult är sjön Allgunnen strax utanför Lammhults tätort.
Att stiga upp tidigt en morgon med termos, fiskespö och packad frukost för en tur på en spegelblank Allgunnen, det är livskvalitet för mig.
Vid Allgunnen hittar du en liten sandstrand och det går även alldeles utmärkt att fiska från den långa piren. Sjön är mest känd för sina stora gäddor med dokumenterade exemplar på 19 kg men även fina abborrar och storvuxen lake finns att fånga.

Är du ute efter andra aktiviteter hittar du även väl skötta tennisbanor (grus) i anslutning till sjön.

Fler fiskesjöar i närheten av Lammhult, se länk

Relaterade Artiklar

Bo & Äta
  • Zacks Lammhult

    Välkomna till nyöppnade Zacks Lammhult. Här serveras hemlagade hamburgare, husmanskost och enklare ala carte. Finns även rum för uthyrning. Ett av rummen är inredda med mö...

    Läs mer ...
  • Svenssons gårdscafé

    Öppettider: Lördag-Söndag 10-16 Kontakt: Jönköpingsvägen 4 Ingrid Brentel 070-875 60 29   Det populära cafét, inrymt i en ljus och trevlig lokal i anslutning ...

    Läs mer ...