Penne tilldelades International Design Award

Penne tilldelades International Design Award

 

Designföretaget Lammhults stol Penne, formgiven av Läufer/Keichel, har tilldelats ytterligare ett designpris. Stolen har nu fått International Design Award (IDA) i två kategorier och har även tilldelats ett hedersomnämnande.

Penne har blivit utnämnd Gold Winner i kategorin Office Equipment – Furnishings/Modules, och Silver Winner i kategorin Home Interior Products – Interior Furniture och dessutom fått ett hedersomnämnande i kategorin Interior Furniture.

Juryn för The International Design Award har granskat över 1000 inskickade bidrag från arkitekter och formgivare inom inredning, mode, produktdesign och grafisk design från 52 länder världen över. Efter ett sista urval belönade juryn de främsta redan etablerade samt nya generationens formgivare för deras åstadkommanden gällande design, kreativitet, användarbarhet och innovation.

Penne som är världens första stol med ben av formpressade trärör har sitt signum både i innovation och estetik och visar på komplexiteten i att skapa det enkla. Penne är en väl genomtänkt, lätt stol, som klarar tuffa miljöer. Stolen monteras enkelt ihop med skruvar vilket gör det enkelt att ta isär möbeln för återvinning eller vid byte av kompententer.

Formgivarna Julia Läufer och Marcus Keichel verkar i Berlin och har arbetat tillsammans sedan 2003. Med fokus på hållbara konstruktionslösningar, spänner deras discipliner från möbeldesign och industriell design, till utställningar för stora internationella företag och varumärken. Deras arbete har publicerats, ställts ut och uppmärksammats internationellt. Formgivarna Läufer/Keichel om Penne: ”Stolen var tänkt som en ikonisk men samtidigt industriell produkt på en och samma gång, helt i linje med Lammhults designtradition.” 

Värt att nämna är flertalet designpriser som företagets senast lanserade produkter har mottagit under det gångna året. Det flexibla och innovativa bordet Attach, formgivet av Troels Grum-Schwensen, har vunnit inte mindre än 4 priser: IDA 2015, IF Design Award 2017, Design S 2016 och European Aluminium Award 2016. Aperi fåtölj och soffa, formgivna av Läufer/ Keichel tilldelades German Design Award 2017. Och precis lagom till Salone Internazionale del Mobile i Milano i april 2017, prisbelönades Penne med Red Dot Award: Product Design 2017.

Relaterade Artiklar

Bo & Äta
  • Zacks Lammhult

    Välkomna till nyöppnade Zacks Lammhult. Här serveras hemlagade hamburgare, husmanskost och enklare ala carte. Finns även rum för uthyrning. Ett av rummen är inredda med mö...

    Läs mer ...
  • Svenssons gårdscafé

    Öppettider: Lördag-Söndag 10-16 Kontakt: Jönköpingsvägen 4 Ingrid Brentel 070-875 60 29   Det populära cafét, inrymt i en ljus och trevlig lokal i anslutning ...

    Läs mer ...