Långsryd bädd och frukost

Långsryd bädd och frukost

Kontakt:

Långsryd 1

Telefon: 070 26 29 299

Hemsida

Upplev den småländska naturen utanför knuten. Vandra på stigar och vägar genom skogen, ner till sjön Lången där det finns stora gäddor och abborrar att fiska. Tänd elden vid vindskyddet och njut av solnedgången över sjön.

6 km utanför Möbelriket Lammhult centrum, 35 km norr om Växjö ligger denna pärla till bädd och frukost. Gäststugan ligger med fin utsikt över hagar och ängar, nära familjen och djuren i en naturskön miljö. Stugan är fullt modern och har 6 bäddar.

På gården bor Anna o Niklas, Elias, Emmy o Majken. Det finns 20 får med lamm, 30 hönor av olika sorter samt katterna Henke, Smulan och Siv. Vi önskar att gästerna ska trivas och vi delar gärna med oss av vårt sätt att leva på landet.

Huset är byggt 1948, och användes förr till ett så kallat kokhus och hönshus. Nu är det ombyggt till ett gästhus. Huset har två våningar. På markplan finns kök, badrum, sovrum och ett stort allrum med en gammal kakelugn. En spiraltrappa leder upp till ett läsrum och ett sovrum. Från köket kommer man ut till altanen som har utsikt mot gårdens damm. Grill och utemöbler finns på altanen.

Huset är varsamt renoverat i gammal ”vintagestil”; hall och kök har ett golv av hamrat gammalt tegel. En timmervägg har sparats i kök och allrum, de flesta väggarna i huset är klädda med vitmålad träpanel. Den gamla kakelugnen i allrummet har murats upp av kakelugnsmakaren (Niklas) själv på gården.

 

 

Relaterade Artiklar

Bo & Äta
 • Zacks Lammhult

  Välkomna till nyöppnade Zacks Lammhult. Här serveras hemlagade hamburgare, husmanskost och enklare ala carte. Finns även rum för uthyrning. Ett av rummen är inredda med mö...

  Läs mer ...
 • Svenssons gårdscafé

  Öppettider: Helger 10-16 Kontakt: Jönköpingsvägen 4 Ingrid Brentel 070-875 60 29   Det populära cafét, inrymt i en ljus och trevlig lokal i anslutning till butike...

  Läs mer ...
 • Vårat Fik

  Öppet alla vardagar 08:00 – 17:00 Lördagar 08:00 – 13:00 Kontakt: Centrumgatan 4 Telefon: 0472 26 13 44 Vårat fik på Facebook Du är välkommen till ett klassiskt f...

  Läs mer ...