bild som tillhör artikeln Lammhult visar industrin 4 maj

Lammhult visar industrin 4 maj

Nu har du som är intresserad av olika typer av tillverkning chansen att besöka 10 tillverkande företag i Lammhult. Vi öppnar upp vår produktion och visar allt från, svetsning, fräsning i metall och trä, smide, laminering, formsprutning, montering, tillverkning av isterband m.m. En kreativ dag med spännande upplevelser, och säkert blir du bjuden på lite fika här och var.

Företagen har öppet hus den 4 maj klockan 9.00–14.00

Deltagande företag

Abstracta har sedan 1972 arbetat med att skapa bättre ljudlandskap och är en pionjär inom det akustiska fältet. Idag erbjuder vi olika lösningar för alla miljöer och behov, från skärmar och absorbenter till möbler med integrerad akustisk funktion. I nära samarbete formgivare utforskar vi hela tiden nya sätt att skapa bättre ljudlandskap. Våra produkter tillverkas i Lammhult och säljs över hela världen som en del av Lammhults Design Group.

Ackurat tillverkar för Europas möbelindustri och svensk industri i stort små komponenter helt eller delvis i plast. Hos oss får de se hur man tillverkar plastdetaljer, och har du tur så får du något med dig i handen när du går här ifrån. Vi bjuder även på lite fika!  

Bengtssons Svets jobbar med svetsning, bearbetning & tillverkning i vår fabrik. Dessutom har vi reparatörer som åker ut till kunder för att hjälpa till med att lösa problem.

Combi Montage utför skyltmontage som underleverantör åt de flesta skylttillverkare i norra Europa. Många gånger på riktigt höga höjder. Vi visar upp våra lokaler, kranbilar och liftar. 27 m ”skylift” finns på plats, vågar du åka med oss upp?

Ello i Lammhult är ett livsmedelsföretag som bedriver charkuteritillverkning av bla Lammhults isterband, Lammhults sylta och olika typer av korvar, samt en slakteriverksamhet med slakt av nötboskap.
Företaget är ett familjeföretag som idag drivs av tredje generationen och har ca 40st anställda på anläggningen i Lammhult.
Rundvisning varje halvtimme med start från kl 9.00.

Johnson Controls, världsledande inom brandskydd, säkerhet, HVAC och energieffektivisering i byggnader, har sedan september 2016 inkluderat Tyco Building Services Products (Sweden) AB. I Lammhult producerar vi kundspecifika sprinklersystem till den nordiska marknaden.
Vi räddar liv och egendom!

Lammhults Snickeri har sedan 1960-talet tillverkat möbler och inredningar åt svenska möbeltillverkare och designers. Vi erbjuder flexibel automatiserad produktion av komponenter och möbler, främst i de klassiska träslagen.  På plats finns även LOLAND DESIGN som visar avsyning och slutmontering av sin produkt ”Elephant on wheels” och har fabriksförsäljning av ”Bibo, bee-hotel”.

Ljungsåsa tillverkar möbler och möbelkomponenter som underleverantör till flera kända nordiska möbelföretag och designhus. Tillverkningen är inriktad på exklusiva bord och bordsskivor för hem och offentlig miljö. I vår produktion kombinerar vi gedigen möbelsnickartradition med modern teknik.
Rundvisning varje heltimme med start från kl 9.00.

Marc Design är främst inriktat på konstruktion och byggnation av kundanpassade mässmontrar, helt efter era önskemål samt uthyrning av tross och ljusutrustning. Tillverkning, snickeri, lackering, montering är i Lammhult

Smedjan är invändigt i original skick sen den byggdes 1935. Här kan man få prova på att smida något enkelt från ässjan eller bara titta in och ta en fika på kokkaffe med tilltugg.

Fler Nyheter

Nyheter

Trädgårdsevent hos Svenssons i Lammhult
Svenssons har helgen den 25-26 maj öppet 11.00-17.00 med ett trädgårdsevent i butiken. Upptäck säsongens utemöbler hos Svenssons och ta ...

Läs mer

Nyheter

Designauktion 2023
I samband med Lammhultsdagen den 17 juni arrangerrade vi den sjätte designauktionen till förmån för Barncancerfonden. I år samlade in 69...

Läs mer

Nyheter

Svenssons 125 år
Under 125 år har Svenssons gått från att vara ett enkelt snickeri i Småland till att bli en självklar design-destination. Men hur gick det till ege...

Läs mer

Nyheter

Stora Blå
Redan i början av 90-talet, när Norrgavel grundades, valde många kunder att få sin nya möbel målad i en utmärkande Norrgavel-blå temperakulör. En f...

Läs mer

Nyheter

c/o Svenssons
Höstens och vinterns nummer av c/o Svenssons är ute. Med allt från hemma-hos-reportage på småländsk herrgård, inspiration till höst-hemmet och...

Läs mer